Resize Foto Tanpa Mengurangi Kualitas (Cara Tercepat)

resize foto tanpa mengurangi kualitas

Kamu lagi butuh resize foto tanpa mengurangi kualitas dan tanpa install software/ aplikasi desain? Ditambah lagi kamu perlu solusinya sekarang juga?

Don’t worry sobat owly! Kamu beruntung banget karena hari ini Owly akan membantu kalian untuk menemukan solusinya.

Pada tutorial kali ini ngga butuh waktu lama, bahkan kalian ngga perlu siapin software desain! Tentu saja tutorial ini juga cara merupakan cara resize foto di HP. Ngga percaya, ya? Langsung buktiin sendiri aja deh dengan tutorial berikut!

Cara Tercepat Resize Foto Tanpa Mengurangi Kualitas

Kebutuhan untuk me-resize gambar memang sangat tinggi. Terutama untuk kebutuhan sekolah atau melamar pekerjaan.

Masalahnya, banyak dari kalian yang tak punya software desain. Atau, kalian hanya bisa mengandalkan website online untuk melakukannya. Padahal website online sendiri punya resiko untuk membocorkan data kalian.

Baca Juga

Software Desain Gratis

Ngga mau kan foto pribadi atau file ijazah kalian disalahgunakan? Jangan khawatir. Bukan Owly kalau ngga datang bawa solusi.

Untuk tutorial resize kali ini kalian cuma perlu siapin ponsel atau laptop kalian dan akses internet. Bahkan ngga perlu install aplikasi resize foto. Langsung aja yuk ikuti tutorial resize foto tanpa mengurangi kualitas berikut!

  1. Pertama, buka website photopea untuk melakukan editing. Photopea sendiri adalah aplikasi editing online yang mirip banget sama Photoshop.

    Tenang aja, kamu ngga usah install apapun kok karena photopea bisa diakses lewat website. Kamu juga ngga perlu khawatir soal data pribadimu karena mereka sudah menjamin fotomu ngga akan bocor.
  2. Kalau sudah buka Photopea, langsung aja import foto kamu ke website ini. Caranya bisa langsung drag and drop aja kok.

    Atau kamu juga bisa pergi ke File lalu pilih Open dan pilih foto yang ingin kamu edit.
  3. Langkah selanjutnya, pergi ke menu Gambar > pilih Ukuran Gambar. Atau bisa juga menggunakan shortcut Alt+Ctrl+I
Resize foto tanpa  mengurangi kualitas
Resize foto tanpa mengurangi kualitas
  1. Jika sudah maka akan muncul panel seperti di bawah ini. Yang harus kalian lakukan adalah mengurangi angka pixelnya. Tapi jangan sampai dibawah 1000 ya Sobat Owly.
Resize foto tanpa  mengurangi kualitas
Resize foto tanpa mengurangi kualitas
  1. Langkah selanjutnya. Export foto kalian ke bentuk JPG atau PNG. Namun Owly lebih menyarankan kalian untuk menyimpannya dalam format JPG agar lebih kecil ukurannya.

    Export bisa kalian lakukan dengan pergi ke menu File > Export as lalu pilih JPG.
  2. Step terakhir. Terkadang setelah mengurangi ukuran, file foto kita masih berukuran besar. Tenang aja ada solusinya kok.

    Caranya dengan mengubah kualitas gambar kalian seperti yang terlihat di bawah ini. Atur jangan sampai gambar kalian kehilangan kualitas secara drastis.
Resize foto tanpa mengurangi kualitas
Resize foto tanpa mengurangi kualitas
  1. Nah, udah deh. Foto kalian berhasil ter-kompres dan tetap bisa menjaga kualitas gambarnya. Nih lihat perbandingannya deh. Ini adalah ukuran foto kita sebelumnya nih Sobat Owly.
Resize foto tanpa mengurangi kualitas
Resize foto tanpa mengurangi kualitas

Penutup

Nah Sobat Owly, itu tadi adalah tutorial kita kali ini tentang cara resize foto tanpa mengurangi kualitas. Bahkan kalian tidak perlu install aplikasi resize foto.

READ  8 Tips Belajar Desain Grafis Buat Pemula, Ikuti Ini Auto Cuan dan Sukses 

Ini juga merupakan cara resize foto di HP. Gimana? Enak banget kan? Ngga perlu install apapun dan keamanan data kalian terjamin.

Selamat mencoba tutorial di atas ya Sobat Owly. Sampai jumpa di konten selanjutnya dan tulis di kolom komentar tutorial lain yang ingin kalian lihat, ya!

Baca juga konten lainnya!


There is no ads to display, Please add some

23 thoughts on “Resize Foto Tanpa Mengurangi Kualitas (Cara Tercepat)

  1. Hi there,

    We run a Twitter growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

    – We guarantee to gain you at least 500 followers per month. If your profile looks professional and is well-run, we can often clear 1000 followers.
    – People will only follow you if they are interested in your business or niche. So it’s not just quantity, it’s also quality.
    – This is all done manually. We do not use any automated methods, or use ‘bots’.

    If you are interested, and would like to see some of our previous work, just reply back and we can discuss further.

    Kind Regards,
    Lucy

  2. Hi there,

    We would like to introduce to you Robin A.I., the world’s first app that replaces your entire team with an AI assistant. This powerful tool generates human-like content, creates stunning designs, drives unlimited traffic, and more.

    Say goodbye to costly subscriptions and hello to an all-in-one solution. With zero upfront costs and a 30-day money-back guarantee, Robin A.I. empowers you to start your own AI-powered business and achieve unparalleled efficiency.

    Don’t miss this opportunity to revolutionize your workflow and boost your success.

    Discover the game-changing capabilities of Robin A.I. today: https://bit.ly/wprobinai

    Giselle

  3. Hi there,

    We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

    – Guaranteed: We guarantee to gain you 400-1200+ followers per month.
    – Real, human followers: People follow you because they are interested in your business or niche.
    – Safe: All actions are made manually. We do not use any bots.

    The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

    If you are interested, and would like to see some of our previous work, let me know and we can discuss further.

    Kind Regards,
    Megan

  4. Hi there,

    We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

    – We guarantee to gain you 400-1000+ followers per month.
    – People follow you because they are interested in you, increasing likes, comments and interaction.
    – All actions are made manually by our team. We do not use any ‘bots’.

    The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

    If you have any questions, let me know, and we can discuss further.

    Kind Regards,
    Megan

  5. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

  6. Hi there,

    We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

    – We guarantee to gain you 300-1000+ followers per month.
    – People follow you because they are interested in you, increasing likes, comments and interaction.
    – All actions are made manually by our team. We do not use any ‘bots’.

    The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

    If you’d like to see some of our previous work, let me know, and we can discuss it further.

    Kind Regards,
    Libby

  7. Whats up very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m happy to search out numerous helpful info here within the put up, we want work out extra strategies in this regard, thanks for sharing.

  8. I truly appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thx again!

  9. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and web and this is really irritating. A good website with interesting content, that’s what I need. Thank you for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

  10. My husband and i have been absolutely joyful when Edward managed to complete his preliminary research because of the precious recommendations he made when using the web pages. It’s not at all simplistic just to be giving for free secrets and techniques that many many people could have been trying to sell. We consider we need the writer to be grateful to for that. The main explanations you’ve made, the easy web site navigation, the relationships you make it possible to engender – it is all great, and it’s helping our son in addition to our family reckon that that idea is fun, which is certainly tremendously pressing. Many thanks for the whole thing!

  11. I genuinely enjoy reading on this site, it has wonderful content. “He who sees the truth, let him proclaim it, without asking who is for it or who is against it.” by Henry George.

  12. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

  13. I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  14. Hi, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

Comments are closed.